The player runs awfully slow

Help Topics, Bug Reports, Feature Requests, etc.
Post Reply
Yadis Beles
Silver Wonderlander
Posts: 49
Joined: Sat Oct 26, 2013 3:53 am

The player runs awfully slow

Post by Yadis Beles » Thu May 16, 2019 3:48 am

I recently bought a new notebook. But WA3E seems to have trouble running successfully. I can open the game but all custom adventures run awfully slow, and sometimes it even broke down (MAV) just at the moment I click on "play custom adventures".
I used to run it normally on my old notebook. Both two uses Win10 and I don't understand what goes run in this new computer.
Is there any solution to this? Thanks in advance.
User avatar
RoberTime
Rainbow Wonderlander
Posts: 176
Joined: Sun Nov 06, 2016 8:10 pm
Location: In a chicken parmesan hero under the sea.
Contact:

Re: The player runs awfully slow

Post by RoberTime » Thu May 16, 2019 4:19 am

I am pretty sure I had the same problem a while ago, Win10 and everything, where the player runs slow on the menu and adventures, as well as occasionally MAV-ing on the adventure selection at will. Not only does the slowdown occur in WA3E, but also Planet of the Z-Bots.

Are you using BitDefender as your antivirus program? The solution for me that seemed to fix most of the issue was to uninstall BitDefender entirely. You can also see other solutions and discussions in General Wonderland Discussion's recent topics, if you haven't seen yet.
In-progress mega-adventure: Neoland Quest
In-progress hub: ???
ADVENTURE LIST
Peni Parker is waifu.

Image
User avatar
rainbowmon
Rainbow Wonderlander
Posts: 157
Joined: Thu Apr 17, 2014 6:31 pm
Contact:

Re: The player runs awfully slow

Post by rainbowmon » Thu May 16, 2019 11:27 am

There's also this, if RoberTime's solution doesn't work. It seems to have worked for several other users as well.

http://www.pcpuzzle.com/forum/viewtopic.php?f=1&t=27819
User avatar
Aryan
Rainbow Keeper
Posts: 345
Joined: Sun Nov 27, 2016 2:37 pm
Contact:

Re: The player runs awfully slow

Post by Aryan » Fri May 17, 2019 6:55 am

Probably you're using Windows 10 1809... here's the fix: viewtopic.php?f=34&t=27821
Yadis Beles
Silver Wonderlander
Posts: 49
Joined: Sat Oct 26, 2013 3:53 am

Re: The player runs awfully slow

Post by Yadis Beles » Sun May 19, 2019 11:15 am

Thanks so much! The fix by Aryan works!
Everything is running well now. Thanks for helping!
Post Reply